Instrumenten
icoon instrumenten

Bereslim

Bereslim is een platform met leuke en leerzame spelletjes en digitale prentenboeken voor kinderen van 3 tot 7 jaar en hun ouders/opvoeders. De producten van Bereslim kunnen zowel thuis gebruikt worden als door scholen, peuterspeelzalen en bibliotheken.

Beschrijving

Het platform www.bereslim.nl biedt 3 verschillende producten: 
1. De “Bereslimme boeken” zijn interactieve animatiefilms van bekende prentenboeken, die de taalontwikkeling van kinderen stimuleren. Het kind kan het prentenboek alleen bekijken of samen met een ouder/opvoeder. Door het digitale prentenboek leert het kind meer nieuwe woorden en zinsconstructies, kan het kind het verhaal beter begrijpen en geniet het kind van mooie verhalen. Vooral kinderen met een taalachterstand hebben hier baat bij, gezien zij in een half uur tijd 5 à 6 nieuwe woorden leren. 
2. In de spelomgeving “Letters in Beweging” maken kinderen op speelse wijze kennis met klanken en geschreven letters. Voor de leesontwikkeling van kinderen is het belangrijk dat zij een link leggen tussen letters en hoe deze klinken. Het spel bestaat uit verschillende fasen en wordt moeilijker naarmate het kind vordert. Op die manier ontwikkelt het kind zich.
3. Het spel “Samenslim” stimuleert spelenderwijs leergedrag bij kinderen. In het spel oefenen kinderen met het oplossen van kleine problemen. Door een combinatie van beeld, geluid en aanwijzingen lossen kinderen problemen op die zij herkennen uit het dagelijks leven. De kinderen krijgen hierbij aanwijzingen. Als kinderen effectieve leerstrategieën gebruiken, blijkt dat kinderen op school beter presteren. 

Ga naar instrument