De Scans Educatief Partnerschap

icoon literatuur

Een instrument voor beleid en praktijk in de samenwerking mét ouders

De Scans Educatief Partnerschap helpen de samenwerking met ouders in kaart te brengen en te versterken. Op welke manier kom je tot samenwerking met ouders? Hoe kun je de relatie met het brede palet aan ouders verbeteren? Zijn er invullingen waar je nog niet eerder aan hebt gedacht?

Voor wie?

Er zijn twee scans beschikbaar: de scan voor voor- en vroegschoolse educatie en de scan voor het primair- en voortgezet onderwijs. De uitslag van de scan leent zich bij uitstek voor bespreking binnen het team: laat verschillende leden van je team de scan invullen en vergelijk verschillen en overeenkomsten in gesprek met elkaar. Dit geeft inzicht in wat er al gebeurt, waar iedereen staat en waar je met elkaar naartoe wilt als team van onderwijsprofessionals in de samenwerking met ouders.

Ontwikkeling

De scans zijn ontwikkeld door het ITTA, in samenwerking met het Kenniscentrum Onderwijs en Opvoeding van de HvA en de Universiteit van Amsterdam, in opdracht van de gemeente Amsterdam.

Start de scan

Klik op een van de onderstaande knoppen om te starten. Zowel de VVE-scan als de POVO-scan bestaat uit meerdere deelscans. Een deelscan duurt ongeveer 5 tot 10 minuten.