Instrumenten
icoon instrumenten

Taal is OK

Het pakket Taal is OK biedt ideeën voor ouder-kind activiteiten tijdens de inloop. Deze ouder-kind activiteiten hebben als doel om de samenwerking met ouders te verbeteren en de interactie tussen ouder en kind te stimuleren.ren.

Beschrijving

Taal is OK is een pakket met ideeën voor ouder-kind activiteiten en bijbehorende werkmaterialen, en is gericht op taal en samen praten. Het pakket helpt leerkrachten en pm’ers om de samenwerking met ouders te verbeteren en de taalomgeving te verrijken. Ouders en kinderen kunnen tijdens de inloop in de groep aan de slag met de activiteiten. Vervolgens kunnen ze thuis de activiteiten nog eens doen. Zo verbind je de leefwereld van ouders en kinderen thuis met die van school. 

De thema’s en activiteiten van Taal is OK liggen dicht bij de leefwereld van ouders en kinderen thuis. Dit verlaagt de drempel voor ouders om deel te nemen. Het is belangrijk om te benadrukken dat ouder en kind de activiteit mogen uitvoeren in de taal die zij het beste beheersen (dit mag dus ook in de thuistaal!), omdat dit een positieve invloed heeft op de taalontwikkeling van het kind. De ouder neemt op die manier dan een stukje van de thuis leefwereld mee naar de inloop, waardoor de professional ouder en kind beter kan leren begrijpen en hen beter kan ondersteunen. Door als professional de interactievaardigheden voor te doen, kan de ouder zien wat werkt en ook thuis doen.

Ga naar instrument