Instrumenten
icoon instrumenten

Mijn kind op de middelbare school: lespakket

De cursus Mijn kind op de middelbare school leert ouders in 8 bijeenkomsten om op informele wijze met hun opgroeiende kind over school te spreken, hen te coachen bij schoolse taken en motivatie te stimuleren.

Beschrijving

Zo divers als de populatie kinderen op een middelbare school in Nederland, zo divers is ook de populatie ouders. Hoogopgeleid, laagopgeleid, anderstalig, Nederlandstalig: diversiteit alom. Wat deze ouders gemeen hebben, is dat zij hun kind vaak zo goed mogelijk willen ondersteunen en begeleiden bij de overstap van het basis- naar voortgezet onderwijs en het leren op school. Toch zijn niet alle ouders hiertoe voldoende toegerust, bijvoorbeeld vanwege een lagere taalvaardigheid, onzekerheid of onvoldoende kennis van het Nederlandse onderwijssysteem.

De cursus Mijn kind op de middelbare school leert ouders om hun kinderen effectief te begeleiden en is zo opgezet dat hij eenvoudig aan te passen is aan een schoolspecifieke situatie en de taalvaardigheid van de ouders. Naast het oudermateriaal is een trainershandleiding beschikbaar, waarin achtergrondinformatie over de werkwijze is opgenomen.

Ga naar instrument