Instrumenten
icoon instrumenten

Interactief theater: 'Voor je het weet zijn ze groOt’

'Voor je het weet zijn ze groOt' is een ouderbijeenkomst over opvoeding, voeding en bewegen, waarin interactieve theaterscènes en groepsbesprekingen met elkaar afgewisseld worden. Het doel van de bijeenkomst is om de opvoedvaardigheden van ouders te versterken en de ouderbetrokkenheid binnen leefstijlprogramma’s te vergroten.

Beschrijving

Tijdens een ouderbijeenkomst met interactief theater gaan ouders in gesprek aan de hand van verschillende thema's over opvoeding. Acteurs beelden herkenbare situaties uit en zoeken vervolgens samen met de ouders naar oplossingen. De gespreksleider stimuleert de ouders hun ervaringen te delen en geeft waar nodig een toelichting.

Doel van deze bijeenkomst is dat ouders zich versterkt voelen in hun opvoedvaardigheden om hun kinderen gezonde voedings- en beweeggewoonten aan te leren en om minimaal één van de aangereikte opvoedvaardigheden in hun thuissituatie toe te passen.

Het theater is geschikt voor ouders met alle culturele achtergronden en voor ouders die de Nederlandse taal in mindere mate beheersen. 

Ga naar instrument