Instrumenten
icoon instrumenten

NT2-leerdoelen.org

Begeleid je een groep anderstalige ouders in het oefenen met taal en kennis die nodig is om hun kind te kunnen begeleiden op school? Dan zul je vast herkennen dat elke ouder andere leerdoelen heeft. Met de website www.nt2-leerdoelen.org kun je samen met ouders een leerdoel kiezen dat bij ze past. 

Beschrijving

Op de website NT2-leerdoelen.org vind je een verzameling aan doelen die iemand die nieuw is in Nederland kan hebben, waarbij de Nederlandse taal nodig is. Binnen het domein 'Opvoeding' vind je verschillende doelen rondom de schoolontwikkeling en de opvoeding van kinderen. 

De doelen zijn geformuleerd op taalniveau A2. Voor gebruikers op dat niveau is het mogelijk om de website zelfstandig te gebruiken als tool om doelen te selecteren en te bewaren. Als je deelnemers nog onder dat niveau zitten, dan kun je als docent zelf een voorselectie maken of werken met de iconen op de website. 

Hoe kun je als begeleider gebruik maken van NT2-leerdoelen.org? Dat kan op drie manieren:

1. Bij de intake
2. Bij de ontwikkeling van een cursus(inhoud)
3. Bij een portfoliomethodiek 

Voor meer informatie over het begeleiden van anderstaligen, waarbij je vertrekt vanuit hun eigen leerdoelen, vind je op www.NT2-leerdoelen.org een pagina voor begeleiders. Op deze pagina vind je o.a. een handleiding en links naar verschillende materialen. 

Ga naar instrument